Hoeveel kost het om AVG-ready te worden?


Als we om ons heen in de markt kijken, kost een basis implementatie om AVG-ready te worden al snel 4-5 dagen werk van een gespecialiseerde consultant (Bron https://zbc.nu ). Kosten zijn voor een MKB bedrijf als snel tussen de €4.000 en €6.000.

Dat kan natuurlijk ook slimmer denken wij bij z23. We hebben een Privacy Management Systeem gebouwd met de standaard componenten van Office 365 en zetten deze slim in. Het systeem is eenvoudig in het gebruik en onderhoud. Door dit te combineren met ondersteuning op locatie en remote checks is het geen éénmalige actie maar een continue oplossing voor de AVG.

Voor elke organisatie is er een geschikt AVGdesk abonnement beschikbaar!

Voldoen aan de privacywetgeving met de GDPR tools van AVGdesk.nl

Het AVGdesk Light starterspakket is er voor kleine ondernemingen die minimale persoonsgegevens verwerken. Vaak wordt er voor het eerste jaar nog een extra dag implementatie begeleiding afgenomen, als er op dit moment nog helemaal niets is opgezet om te voldoen aan de privacywetgeving. Dit pakket is al beschikbaar voor €2.400,00 per jaar (minimale afname 1 jaar)

De meeste MKB ondernemers zullen voor AVGdesk Basis kiezen, hierbij nemen wij de ondernemer mee aan de hand en zorgen we er samen voor dat je snel AVG-ready bent.

De accountant wil vaak een Compliance Check zien zodat je ook aantoonbaar serieus met de IT-beveiliging en privacywetgeving bezig bent. Deze check voeren wij bij voorkeur uit NA de implementatie van AVGdesk. (waarom zou je een fail-check maken als je weet dat je er nog niet veel aan gedaan hebt en dat je nog veel stappen moet maken om AVG-ready te worden)

Als je met bijzondere persoonsgegevens werkt is AVGdesk Intensief de meest voor de hand liggende oplossing. De prijs is wel iets hoger, maar de belangen zijn ook vele malen groter dan bij een gemiddeld MKB bedrijf zonder zorgdossiers en BSN nummer registraties.

Voor de grotere zorgorganisaties of voor zorgbedrijven met meerdere locaties is een AVGdesk Optimaal het meest geschikt. Hierbij verzorgen we naast het AVG Privacy Management Systeem ook het AVG Jaarverslag en jaarlijks de verplichte Compliancy Check.

Omdat de vraag naar deze oplossing voor heel Nederland zo groot is, werken wij samen met een aantal gespecialiseerde Partners zodat wij een landelijke dekking bieden met regionale AVG- specialisten.

Voldoen aan de AVG-wetgeving is een verplichting. Toch merken wij dat de ondernemers waar wij mee gesproken hebben deze regelgeving best begrijpen en vrijwillig de keuze maken om zorgvuldig om te gaan met privacy gevoelige informatie. Niemand zit te wachten op zinloze boetes en een slechte reputatie door onzorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan.

Lossen we nu alle problemen op door privacy serieus te nemen bij het opzetten van ons beleid en het treffen van IT-beveiligingsmaatregelen? Daar meer over in ons volgende Blog!

Blijf ons volgen op z23ICT.nl of Facebook!

#AVG #GDPR #Security #AVGdesk #Partners

Uitgelichte berichten
Recente berichten