PowerPoint of Sway? We Love Office 365!


PowerPoint is al jarenlang de meest voor de hand liggende tool om presentaties mee te maken.

Gelukkig is PowerPoint door de jaren heen een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

Als je bijvoorbeeld een aantal regels op een slide voorzien hebt met opsommingstekens, selecteer je tekst en klik dan eens met je rechtermuisknop en kies “Converteren naar SmartArt”. Je kunt dan met enkele klikken je presentatie er professioneler uit laten zien.

PowerPoint Bullits naar SmartArt vormgeving

Met de Pexels.com Add-in voor PowerPoint kan je eenvoudig gebruik maken van gratis afbeeldingen / Stock Photos. Probeer dit maar eens uit! (licentie is CC0 Creative Commons Zero vrij voor gebruik voor particuliere en commerciële doelstellingen)

De beste manier om een goede PowerPoint mooi te maken is door eerst 2 of 3 foto’s (uit Pexels bijvoorbeeld) op je blanco pagina te plaatsen en dan op “Ontwerpen” en “Ontwerpideeën” te klikken. De Cloud maakt dan een paar voorstellen op basis van je afbeeldingen en je kunt de beste pagina indeling kiezen en eventueel nog aanpassen aan je wensen. Klaar in 30 seconden!

PowerPoint Ontwerpideeen en Pexels.com Office add-in

Wil je eens iets anders gebruiken voor de presentatie, kijk dan eens naar Sway. Dit is een online presentatie systeem en een prima alternatief voor PowerPoint. Je kunt de presentaties privé houden, delen met je organisatie of zelfs openbaar maken via Docs.com.

Zelf ben ik steeds meer aan het overstappen naar Sway, handig om na te lezen op je mobiele device en het ziet er niet zo “standaard’ uit.

Sway delen met doc.com of prive houden in Office 365

Death by PowerPoint blijft irritatiepunt nummer 1 bij de vele seminars die ik volg. Advies voor iedereen…. Maximaal 15 slides en NOOIT je teksten van je PowerPoint oplezen…. Keep IT short and simple, dan blijft de boodschap hangen.

Death by PowerPoint

Gaat dit allemaal al te snel? Begin dan op het YouTube kanaal van Office voor de training video’s!

Bekijk de Sway versie van dit blog ook eens op Docs.com

#Office365 #Sway #z23 #PowerPoint

Uitgelichte berichten
Recente berichten