5 Simpele CyberSecurity tips (gratis!)


De top 5 cybersecurity tips voor elke organisatie!

Na het kijken van Mr Robot of CSI Cyber moet nu toch iedereen wel begrijpen dat IT beveiliging meer aandacht nodig heeft. Daarom starten wij met deze top 5!

1) Kies een goede (Next Generation) Firewall met Antivirus en UTM

Elke internetverbinding bij elke onderneming dient voorzien te zijn van een Firewall, bij voorkeur eentje met Unified Threat Management. Laat deze dan ook door expert beheren (Managed Firewall). Zorg er ook voor dat op alle Servers en Werkstations goede Antivirus beschikbaar is welke je met 1 centrale console elke dag bijwerkt (of laten uitvoeren door experts dmv Managed Antivirus)

2) Software updates altijd bijwerken

Een update van uw software is in gratis bescherming tegen beveiligingsproblemen die bekend zijn. Voer deze altijd zo snel mogelijk uit. Zo voorkomt u dat uw systemen onder controle komen van hackers en cybercriminelen die met automatische tools het internet afzoeken naar systemen met beveiligingslekken. Dit kost u ongeveer 15 minuten per computer/week, dit is ook prima als Managed Patchbeheer door experts uit te voeren voor een paar euro/maand. Vergeet ook de Adobe, Firefox en Java updates niet. Natuurlijk heeft u alle systemen al voorzien van Windows 10 met de laatste veilige browsers.

3) Hoe veilig ben jij? Security Awareness!

Kleine en grote cyberincidenten zijn aan de orde van de dag en halen bijna dagelijks het nieuws. De menselijke factor speelt hierin een hele grote rol. Als je je bewust bent van de van de meest voorkomende gevaren en valkuilen bij het dagelijks gebruik van internet, heb je de eerste stap gezet om verschillende vormen van misbruik te voorkomen. Natuurlijk heeft u de Online zelftest op www.beveiligmij.nl al uitgevoerd. Print de gratis posters uit!

4) Zorg voor een noodplan

Hackers en cybercriminelen zijn erg slim. Hou er dus altijd rekening mee dat het ook bij u mis kan gaan. Wees voorbereid op zaken die mis kunnen gaan. Bedenk vooraf hoe u ervoor zorgt dat uw systemen en gegevens weer online krijgt. En hoe u uw klanten weer kunt bedienen.

Wij helpen u graag met een data recovery plan en IT Security beleid.

5) Stel dagelijks uw data veilig in de cloud met een volledige back-up

Online back-up is de perfecte manier om uw data veilig op een externe plek te bewaren. Nederland loopt voorop op gebied van de ontwikkeling en betrouwbaarheid van Online Back-up systemen. Zorg ook regelmatig (minimaal 1x per maand) voor een restore test. Test de werking van uw back-up systeem en krijg vertrouwen in het terughalen van bestanden als er iets fout mocht gaan. Kijk eens op www.iaso.com of laat u door ons informeren.


Uitgelichte berichten
Recente berichten